Piirustus auringosta, pilvistä, puusta ja kirkosta.

Yhteiskunnan varhaiskasvatus ja Lastenkirkko

viiva

Tukea katsomuskasvatuksen toteuttamiseen löydät Katsomuskasvatus-sivustolta.
Kumppanuuden korit -materiaali kertoo yhteistyön mahdollisuuksista. Kumppanuuden koreista voit lukea lisää täältä.

Tältä sivulta löydät tietoa, miten Lastenkirkon sisältö jakautuu eri Kumppanuuden koreihin palvelemaan yhteistyötä kunnan sivistystoimen ja Suomen ev. lut. kirkon seurakuntien kesken. Kumppanuuden koreista voit lukea lisää täältä.

Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä. Lastenkirkossa lapsi saa tutustua suomalaisessa kulttuurissa vahvasti vaikuttavaan luterilaiseen kristilliseen perinteeseen. Siksi Lastenkirkkoa voi hyödyntää katsomuskasvatuksessa sekä uskonnollisia tilaisuuksia järjestettäessä.

Lastenkirkko -media pitää sisällään:

Yhteiskunnnan varhaiskasvatuksessa annetaan tilaa lasten omille kysymyksille ja ihmettelylle myös uskontoon ja katsomukseen liittyvissä asioissa. Yleissivistävässä katsomuskasvatuksessa kaikkia katsomuksia tarkastellaan tasaveroisina.

Varhaiskasvatuksessa ohjaajien on tärkeää arvostaa lapsen perheen omaa katsomusta ja tehdä kaikille lapsille tutuksi omassa elämänpiirissä vaikuttavia ilmiöitä. Varhaiskasvatuksen henkilökunta voi poimia Lastenkirkon sisällöstä lapsia kiinnostavia asioita ja tutustua niihin lasten kanssa keskustellen.

Lastenkirkon YouTube-kanavan soittolistat auttavat löytämään sopivat videot

Lastenkirkko.fi -sivustolla on runsaasti tehtäviä ja videoita

Tutkimuspartion jutut ovat syntyneet ekaluokkalaisten ideoista iltapäiväkerhossa. Tuulin, Toivon, Toimin ja Taiton kanssa saa tutkia ihmiskehoa ja luonnon ilmiöitä. Tehtävissä on mukana tietoa ja myös nokkeluutta harjoittavia pieniä pelejä.

Monen lapsen tuttu Taika-Petteri opettaa jonglöörausta, beatboxausta ja kertoo mukavalla tavalla kaverijutuista, joulusta ja pääsiäisestä.

Sunnuntaisivut ja tulostettavat puuhat liittyvät vuoden kiertoon ja kristillisiin juhlapäiviin. Ne on tukevat lasten jumalanpalveluselämää luterilaisessa kirkossa.

Yy kaa koo -lauletaan ohjelmapaikalta löytyy kivoja Kirkkomuskari-lauluja ja Lasten virsiä.

Lastenkirkon Raamattu ja Pyhäkoulu herättävät pohdintoja siitä, mitä kristillisyys oikein pitää sisällään.