Piirustus auringosta, pilvistä, puusta ja kirkosta.

Tietoa katsomuskasvatuksesta

viiva

Lastenkirkko-mediaa voi hyödyntää katsomuskasvatuksessa. Tältä sivulta löydät tietoa, miten Lastenkirkon sisältö jakautuu eri Kumppanuuden koreihin palvelemaan yhteistyötä kunnan sivistystoimen ja Suomen ev. lut. kirkon seurakuntien kesken. Kumppanuuden koreista voit lukea lisää täältä.

Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä. Lastenkirkossa lapsi saa tutustua suomalaisessa kulttuurissa vahvasti vaikuttavaan luterilaiseen kristilliseen perinteeseen.

Lastenkirkko -media pitää sisällään:

Yhteiskunnan varhaiskasvatus ja Lastenkirkko

Varhaiskasvatuksen katsomuskasvatus antaa tilaa lasten omille kysymyksille ja ihmettelylle. Varhaiskasvatuksessa ohjaajien on tärkeää arvostaa lapsen perheen omaa katsomusta ja tehdä kaikille lapsille tutuksi omassa elämänpiirissä vaikuttavia ilmiöitä. Varhaiskasvatuksen henkilökunta voi poimia Lastenkirkon sisällöstä lapsia kiinnostavia asioita ja tutustua niihin lasten kanssa keskustellen.

Lastenkirkon YouTube-kanavan soittolistat auttavat löytämään sopivat videot

Lastenkirkko.fi sivustolla on runsaasti tehtäviä ja videoita

Tutkimuspartion jutut ovat syntyneet ekaluokkalaisten ideoista iltapäiväkerhossa. Tuulin, Toivon, Toimin ja Taiton kanssa saa tutkia ihmiskehoa ja luonnon ilmiöitä. Tehtävissä on mukana tietoa ja myös nokkeluutta harjoittavia pieniä pelejä.

Sunnuntaisivut ja tulostettavat puuhat liittyvät vuoden kiertoon ja kristillisiin juhlapäiviin. Ne on tukevat lasten jumalanpalveluselämää luterilaisessa kirkossa.

Yy kaa koo -lauletaan ohjelmapaikalta löytyy kivoja Kirkkomuskari-lauluja ja Lasten virsiä.

Lastenkirkon Raamattu ja Pyhäkoulu herättävät pohdintoja siitä, mitä kristillisyys oikein pitää sisällään.

Monen lapsen tuttu Taika-Petteri opettaa jonglöörausta, beatboxausta ja kertoo mukavalla tavalla kaverijutuista, joulusta ja pääsiäisestä.

ANNA PALAUTETTA

Kuinka Lastenkirkko media onnistuu tukemaan katsomuskasvatusta? Anna palautetta täällä