Lastenkirkko tuo iloa ja tukee lapsen hyvää elämää. Se on suunniteltu erityisesti 3-8 -vuotiaille. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä. Lastenkirkko on turvallisesti kristillinen.

Lastenkirkkoa julkaisee Nuori kirkko ry, joka on Suomen ev. lut. kirkon seurakuntien palvelujärjestö. Lastenkirkkoon liittyviin kysymyksiin vastaa päätoimittaja Anita Ahtiainen anita.ahtiainen@nuorikirkko.fi

Lastenkirkon toimitus

Lastenkirkon sisällöstä vastaa päätoimittaja, pastori Anita Ahtiainen.

Lastenkirkon ulkoasun ja pelilliset sisällöt on suunnitellut ja toteuttanut graafikko Johanna Nordblad. Teknisessä toteutuksesta vastaa digiviestintäsuunnittelija Vlada Laukkonen.

Lastenkirkon bannerit

Kuvan koko: 240 x 400

Kuvan koko: 250 x 250

Kuvan koko: 750 x 500

Lastenkirkon ohjelmat

Lastenkirkon kirkonkylässä pienikin lapsi löytää helposti kiinnostavaa klikkailtavaa. Esimerkiksi kirkkorakennuksen lasimaalaus vaihtuu kastehetkestä tuokioon Hyvän paimenen niityllä. Lastenkirkon hahmoilla Tuulilla, Toivolla, Toimilla ja Taitolla on jokaisella oma talo ja omanlaiset puuhat.

Iltahetki. Nukkumaan mennessä on hyvä rauhoittua. Päkän ja Pulmun kanssa lapsi voi kuunnella iltatarinan, -laulun tai rukoilla iltarukouksen. Tämän ohjelmapaikan tarinat ovat kotoisin Iltahetki-kirjasta. Ne on kirjoittanut Monica Vikström-Jokela. Kirjaa voi tilata Lasten Keskus ja Kirjapajan verkkokaupasta. Tarinat lukee Tuukka Joru. Iltahetkessä on nyt kolme Venla Jorun lausumaa rukousta. Lauluiksi valittiin perinteisimmät suomalaiset iltalaulut.

Toimilla, Tuulilla, Taitolla ja Toivolla on myös Tutkimuspartio-ohjelmapaikka, jossa tutkitaan ihmisen kehoa. Ohjelmaidea on lasten keksimä, sillä onhan se nyt todella kiinnostavaa, miten oma keho toimii. Tutkimuspartion kanssa löytää sekä tietoa, että kivoja pieniä pelejä.

Pulmu ja Päkä rakentavat rauhaa. Päkä-lammas ja rauhankyyhky Pulmu ovat siis tarttuneet kirkon kasvatuksen rauha-teemaan. Päkän ja Pulmun pohdintijen kautta pienetkin lapset saavat vinkkejä rauhan rakentamiseen.

Tulostettavat sunnuntaisivut pitävät sisällään tehtävän kirkkovuoden jokaiseen pyhäpäivään. Tehtäviä voi tehdä kotona, mutta toivottavasti ne ovat tarjolla messuun tuleville lapsille kirkossa. Materiaali sopii hyvin myös osaksi kirjepyhäkoulua.

Yy kaa koo lauletaan! -ohjelmapaikassa on videoita, joida mukana on kiva laulaa. Laulujen myötä kirkon juhlapäiven merkitys ja tunnelma avautuu pienillekin. Yy kaa koo lauletaan -videoiden sisällöt ovat musiikkikouluttaja Mari Torri- Tuomisen ideoimia ja eri lapsiryhmien kanssa toteuttamia. Kuvauksesta ja editoinnista vastaa useimmissa videoissa Antti Vuori.

Pieniä pelejä ohjelmapaikalta löytyy mm. lasten suosikki Aasi-peli. Raamatunkertomuksissa kuljetaan usein aasilla. Tämäkin aasi liikkuu palestiinalaisen näköisissä maisemissa. Jotta aasin saa liikkeelle, sitä pitää rapsuttaa ja tarjota sille porkkanaa. Kuinkahan pitkälle sinä aasin kanssa pääset. Ohjelmapaikalla on myös muita pieniä tehtäviä.

Tulostettavia puuhia on tarjolla hetkiin, joissa on kiva värittää ja piirrellä.

Pyhäkoulu ohjelmapaikalla on videoita, jotka nokialaiset Nana ja Tatu Haveri ovat tehneet yhdessä omien ja tuttujen lasten kanssa.

Päkän ja Pulmun postilaatikkoon voitte lähettää lasten omia videoita ja piirroksia. Monenlaiset sisällöt ovat tervetulleita: laulut, piirrokset, näytelmät jne. Oleellista on, että sisältö on turvallista ja mukavaa pienille. Julkaistavien videoiden maksimi pituus on 3 minuuttia.

Taika-Petteri on lapsille tuttu TVstä. Vatsastapuhuvan Petterin kaverina on usein Jakke Jääkarhu, jonka kanssa on mukava pohtia kaverijuttuja ja sitä, miltä asiat tuntuvat. Petterin videot ovat Juha Kinasen ja Marjo Kiljusen toteuttamia.

Lastenkirkko tehdään yhteistyössä

Digitaalisen lastenkirkon toiminnan rahoittavat Espoon, Helsingin, Vantaan, Turun ja Kaarinan, Lahden, Kuopion, Jyväskylän, Keravan ja Seinäjoen seurakunnat sekä Kirkkohallitus ja Nuori kirkko ry.

Jos seurakuntanne ei ole vielä tekemässä yhteistä Lastenkirkkoa, mutta haluaisi liittyä mukaan, ota yhteyttä anita.ahtiainen@nuorikirkko.fi. Rahoittajat saavat edustajan Lastenkirkon ohjausryhmään. Useimmat seurakunnat lahjoittavat Lastenkirkon käyttöön 3-5 senttiä/ kautta jäsen, mutta seurakunta voi itse päättää, millä summalla olisi mahdollista olla mukana. Jokainen euro lisää laatua.

Evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään. Tietojen avulla pyrimme saamaan käsityksen siitä, mitä sivuston käyttäjät haluavat ja miten voimme parhaiten antaa käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.